Beheer Sportpark Vogelenzang

05 januari 2024


Even onszelf voorstellen, maar daarvoor eerst een stukje terug in de geschiedenis.

In het raadsbesluit van 17 september 2020 over Vitaal Vogelenzang, heeft de gemeente Bloemendaal een projectbudget beschikbaar gesteld van € 200.000,-- ten behoeve van de beheer- en onderhoudskosten, voor de komende 10 jaar, van een nieuw te bouwen clubgebouw. Die €. 200.000,- wordt gestort in een vitaliteitsfonds voor het behoud van de sportverenigingen.

Een van de voorwaarden was dat de beide sportverenigingen, gezamenlijk, een beheerstichting op moesten richten. Deze zal het vitaliteitsfonds beheren en het vereiste beheer en onderhoud van het sportcomplex hieruit financieren.

Bestuursleden van de S.V. en T.V.V. hebben inmiddels diverse gesprekken gevoerd om hier een goede invulling aan te geven.

Door de stikstofdiscussie hebben de plannen lang stilgelegen, maar na meedenken van enkele leden is de ontwikkeling in een stroomversnelling terecht gekomen. Oktober 2023 is de bouw van het sportpaviljoen gestart met graaf-, funderings- en betonwerkzaamheden.

18 december was de symbolische eerste paal, waarbij Dico van der Meer en Raoul Matthijsse, namens de sportclubs, samen met de wethouder, de laatste kanaalplaat neerlegden op de begane grond vloer.

De beheerstichting heeft een verenigingsvorm en zal acteren onder de naam “Beheer Sportpark Vogelenzang”.

Namens de voetbalvereniging nemen Raoul Matthijsse en Michiel Rolvers zitting in de beheerstichting en namens de tennisvereniging Dico van der Meer en Jan Paul Bourguignon. Als vertegenwoordiging van beide verenigingen Hans Graas als voorzitter.

De beheerstichting zal verantwoording afleggen aan de beide besturen, deze zullen de leden informeren over de ontwikkeling en voortgang van het proces.

Momenteel zijn wij bezig met het opstellen van statuten en zullen we de notaris en KvK bezoeken.
Tevens houden we ons bezig met de financiële kant.
Laten we dit met elkaar zien als een mooie nieuwe fase voor beide clubs.

Wij hebben er enorm veel zin in!!

Namens de beheerstichting,
met sportieve groet,
Hans Graas

Nieuwscategorieën


Reacties

Harold Zantvoort 25-01-2024 12:24

Succes !!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 23 584 8774

Adres

Henk Lensenlaan 4
2114 ER Vogelenzang

KVK-nummer

40595128